Forskjell mellom versjoner av «Alta dykkerklubb»

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 8: Linje 8:
 
| tlf = Styreleder Linn Røkenes, tlf 900 84 496
 
| tlf = Styreleder Linn Røkenes, tlf 900 84 496
 
| www = [http://www.altadykkerklubb.com/ www.altadykkerklubb.com]
 
| www = [http://www.altadykkerklubb.com/ www.altadykkerklubb.com]
| epost = mailto:styret@altadykkerklubb.com (e-post sendes automatisk til samtlige styremedlemmer)
+
| epost = [mailto:styret@altadykkerklubb.com/ Styret] (e-post sendes automatisk til samtlige styremedlemmer)
 
| facebook = [http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=116342151730507 Facebook Gruppe]
 
| facebook = [http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=116342151730507 Facebook Gruppe]
 
| twitter =  
 
| twitter =  

Revisjonen fra 15. jan. 2011 kl. 13:15

Alta dykkerklubb
Altadklogo.png
PostadresseAlta Dykkerklubb, Malmveien 18, 9511 Alta
TelefonStyreleder Linn Røkenes, tlf 900 84 496
Hjemmesidewww.altadykkerklubb.com
E-postStyret (e-post sendes automatisk til samtlige styremedlemmer)
FacebookFacebook Gruppe
Posisjon69° 58' 16" N, 23° 14' 14" Ø
Klubbdykk
LørdagOppmøte på klubbhuset kl 10.00. Avreise kl 1100
Gassfylling
GassutvalgLuft
Merknader til gassfyllingMedlemmer kan fylle 24/7 om de skaffer seg nøkkelkort. Det kan fylles 200 og 300 bar. Dersom det skal fylles 232 bar må egen godkjent overgang for dette medbringes
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den

Alta Dykkerklubb holder til i Alta med eget klubbhus i småbåthavna ved Bossekop. Klubben hadde i 2005 i underkant av 80 medlemmer, hvorav ca 25 var barn. Medlemmene disponerer klubbens båt, en 18' Hårek m/veltebøyle og 100 hk Yamaha påhengsmotor. I 2002 investerte vi i tillegg i en båthenger som brukes til utleie når ikke klubben selv benytter den. Vi har også kompressor for luftfylling, hvorav en 300 bar, 200 l/min med 100 liters bank, en 300 bar, 100 l/min elektrisk/bensin bærbar og en 200 bar, 100 l/min bærbar. Foruten dette har vi også redningsutstyr og dykkeflagg som medlemmene står fritt til å disponere.

Som medlem i ADK har du lov/anledning til å dykke i Kåfjorden, som ellers er ulovlig. Her kan du dykke på flere store båter noen mindre farkoster, fly, reparasjonsdokker etc. fra andre verdenskrig. Her finnes dessverre sprengstoff i form av granater, bomber og ammunisjon samt en del tønner som inneholder stoff som ble brukt til røyklegging av Tirpitz.

ADK står til disposisjon for å vise dykkere rundt på dykkemålene nevnt over, samt til flere interessante vrak (eks. slagskipet Murmansk) og jaktsteder. Altafjorden i tillegg kan tilby kveite, steinbit, rødspette og vi venter russekrabben på besøk om ikke lenge... Klubben vil også reklamere for sine verdensberømte "Ostegratinerte O-skjell" som av tradisjon serveres hvert år på båthavnfesten.

Klubben er åpen for ALLE med eller uten dykkersertifikat. Dykking i klubbregi krever godkjent sertifikat. Ta kontakt for informasjon om sertifikater som er godkjent.

Medlemsmøter er satt til første torsdag hver måned kl 19.00 i klubbhuset. I den sammenheng dykkes det også ofte på torsdager. Dykkingen avsluttes med en tur i Alta Svømmehall hvor klubben har fast bassengtid hver torsdag fra 21.00 til 22.00. Der er det mulighet for svømming, snorkling, undervannsrugby og en hyggelig prat i badstua. NB! Svømmehallen er stengt pga renovering på ubestemt tid.

Lørdag morgen klokken 10.00 er det oppmøte ved klubbhuset i båthavna for de som har lyst å ta seg en liten dukkert i helga. Her er det ca 1 time kaffe og diskusjon før utfart, før vi setter nesen mot bestemt dykkemål, enten med bil eller båt.


Sikkerhetsregler for medlemmer av Alta Dykkerklubb

Disse reglene gjelder for alle medlemmer av Alta dykkerklubb når det dykkes i eller utenfor klubbregi. Ved dykking som er organisert av andre klubber, eller dykkersentre, skal dykkerstedets/senterets regler følges. Retningsgivende for disse regler fil være Forskrift om tryggleiken ved sportsdykking.

 1. Dykkeren
  1. - Dykk ikke hvis du føler deg umotivert.
  2. - Dykk ikke hvis du er påvirket av alkohol.
  3. - Dykk ikke hvis du bruker medikamenter eller nylig har vært syk.
 2. Legeundersøkelse bør minimum gjennomføres etter altersbestemt intervall i dykkermanualen. Det er:
  1. 15 – 40 år: Hvert 5. år.
  2. 40 – 45 år: Hvert 3. år.
  3. 45 – 50 år: Hvert 2. år.
  4. 50 – 99 år: Hvert år.
 3. Dykk i henhold til de sertifikater, ledsagende utstyr- og prosedyrekrav,samt de erfaringsmessige kvalifikasjonene du til enhver tid innehar. Påse at din meddykker også har nødvendige sertifisering, erfaring og utstyr som dykket krever.
 4. Planlegging
  1. Alle dykk skal planlegges. Planen skal følges. Bruk din personlige dykkerjournal, vær nøye med å få med alle data.
  2. Avtal på forhånd dykket med dykkeleder og meddykker. Eks: svømmeretning, dybde, tid og formål med dykket.
  3. Planlegg og organiser krevende former for dykking. Gjennomfør ikke slik form for dykking uten å være kvalifisert til det. Eks på krevende dykkeformer: Dykking på vrak, i sterk strøm, med dekompresjonsstopp, i mørke eller i grotter og under is.
  4. Avtal på forhånd rutiner for samhold under dykket.
  5. Hvis kontakten brytes under dykket, gå til overflaten og gjenopprett kontakten.
 5. Organisering
  1. Alle dykk skal organiseres. Kan ikke et dykk organiseres på en forsvarlig måte, skal det ikke gjennomføres.
  2. Undersøk om forholdene tilsier at et dykk kan organiseres på et tilfredsstilende vis. Eks: vær og vind, strøm, båttrafikk, bunnforhold,tidevann, ilandstigningsmuligheter og varslingsmuligheter ved en alarmsituasjon.
  3. Alle dykk krever minst en person i overflateberedskap. Unntak kan gjøres når to dykkere gjennomfører et pardykk med mellomline og begge er erfarne dykkere som kan hjelpe hverandre ved uhell.
 6. Ved dykking i grupper over 4, skal det alltid være oppnevnt ansvarlig dykkeleder. Dykkerleder er suveren i sine avgjørelser.
  1. Er det kun en dykker i vannet skal det alltid benyttes signalline til kvalifisert person på land/båt. Dykket skal planlegges og organiseres i henhold til dette.
 7. Utstyr
  1. Dykk alltid med komplett dykkerutstyr.
  2. Sjekk ustyret før dykk, foreta kameratsjekk.
  3. Lån ikke bort dykkerutstyr til en person som ikke er sertifisert eller av andre grunner ikke er kvalifisert til dykking.
 8. Etter dykk
  1. Returner umiddelbart til overflaten ved aktivert reserveluftmekanisme eller ved varsling om lite luft.
  2. Reserveluften skal fortrinnsvis være ubenyttet ved dykkets planlagte slutt.


Alta Dykkerklubb sin SMS-tjeneste

Etter en kort stund uten SMS-tjenesten har vi oppdaget hvilken god ressurs denne var, og vi har nå funnet frem til en løsning som flere har gode erfaringer med. Alle som ønsker å motta og/eller sende SMS gjennom denne tjenesten må gjøre punkt 1 og 2 nedenfor. Disse to må gjøres første gang tjenesten tas i bruk, og skal ikke være nødvendig å gjenta.

 1. For å sende ut melding til alle gruppens medlemmer, bruk punkt 3.
  1. Registrering på tjenesten: Send GBREG 102095. Du skal motta en registreringsbekreftelse for tjenesten fra 1960.
 2. Inn-/utmelding i gruppe:
  1. Send GBINN 13575 for å melde deg inn i gruppen, og GBUT 13575 for å melde deg ut. Du mottar en registreringsbekreftelse i gruppen fra 1960.
 3. Utsending av SMS:
  1. Kodeordet er GBTIL ADK. Skriv: GBTIL ADK <din melding> Som avsender vises 1960 eller GiBeskjed, så vi anbefaler alle å signere med navn og eventuelt nummer. Pris: 1 kr per mottatte melding!

Dersom du har mottatt bekreftelsesmelding på registrering i tjenesten og gruppen så behøves det ikke å sende en test-melding for å prøve tjesten. Spar heller den første meldingen til behovet melder seg!

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

 • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
 • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
 • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
 • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
 • Mer om hvordan opprette kart her.