Alta dykkerklubb

Fra Dykkepedia
Revisjon per 15. jan. 2011 kl. 12:39 av BjørnarT (diskusjon | bidrag)

Hopp til: navigasjon, søk
Alta dykkerklubb
Altadklogo.png
Hjemmesidewww.altadykkerklubb.com
FacebookFacebook Gruppe
Posisjon69° 58' 16" N, 23° 14' 14" Ø
Klubbdykk
Gassfylling
GassutvalgLuft
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den


Sikkerhetsregler for medlemmer av Alta Dykkerklubb

 1. Disse reglene gjelder for alle medlemmer av Alta dykkerklubb når det dykkes i eller

utenfor klubbregi. Ved dykking som er organisert av andre klubber, eller dykkersentre, skal dykkerstedets/senterets regler følges.

 1. Retningsgivende for disse regler fil være Forskrift om tryggleiken ved sportsdykking.
 1. 1. Dykkeren
  1. - Dykk ikke hvis du føler deg umotivert.
  2. - Dykk ikke hvis du er påvirket av alkohol.
  3. - Dykk ikke hvis du bruker medikamenter eller nylig har vært syk.
 2. - Legeundersøkelse bør minimum gjennomføres etter altersbestemt

intervall i dykkermanualen. Det er:

   1. 15 – 40 år: Hvert 5. år.
   2. 40 – 45 år: Hvert 3. år.
   3. 45 – 50 år: Hvert 2. år.
   4. 50 – 99 år: Hvert år.
 1. - Dykk i henhold til de sertifikater, ledsagende utstyr- og prosedyrekrav,

samt de erfaringsmessige kvalifikasjonene du til enhver tid innehar. Påse at din meddykker også har nødvendige sertifisering, erfaring og utstyr som dykket krever. 2. Planlegging - Alle dykk skal planlegges. Planen skal følges. Bruk din personlige dykkerjournal, vær nøye med å få med alle data. - Avtal på forhånd dykket med dykkeleder og meddykker. Eks: svømmeregning, dybde, tid og formål med dykket. - Planlegg og organiser krevende former for dykking. Gjennomfør ikke slik form for dykking uten å være kvalifisert til det. Eks på krevende dykkeformer: Dykking på vrak, i sterk strøm, med dekompresjonsstopp, i mørke eller i grotter og under is. - Avtal på forhånd rutiner for samhold under dykket. - Hvis kontakten brytes under dykket, gå til overflaten og gjenopprett kontakten. 3. Organisering - Alle dykk skal organiseres. Kan ikke et dykk organiseres på en forsvarlig måte, skal det ikke gjennomføres. - Undersøk om forholdene tilsier at et dykk kan organiseres på et tilfredsstilende vis. Eks: vær og vind, strøm, båttrafikk, bunnforhold, tidevann, ilandstigningsmuligheter og varslingsmuligheter ved en alarmsituasjon. - Alle dykk krever minst en person i overflateberedskap. Unntak kan gjøres når to dykkere gjennomfører et pardykk med mellomline og begge er erfarne dykkere som kan hjelpe hverandre ved uhell. - Ved dykking i grupper over 4, skal det alltid være oppnevnt ansvarlig dykkeleder. Dykkerleder er suveren i sine avgjørelser. - Er det kun en dykker i vannet skal det alltid benyttes signalline til kvalifisert person på land/båt. Dykket skal planlegges og organiseres i henhold til dette. 4. Utstyr - Dykk alltid med komplett dykkerutstyr. - Sjekk ustyret før dykk, foreta kameratsjekk. - Lån ikke bort dykkerutstyr til en person som ikke er sertifisert eller av andre grunner ikke er kvalifisert til dykking. 5. Etter dykk - Returner umiddelbart til overflaten ved aktivert reserveluftmekanisme eller ved varsling om lite luft. - Reserveluften skal fortrinnsvis være ubenyttet ved dykkets planlagte slutt.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

 • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
 • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
 • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
 • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
 • Mer om hvordan opprette kart her.