Galapagos

Fra Dykkepedia
Revisjon per 20. jul. 2009 kl. 19:37 av Magne (diskusjon | bidrag) (Ny side: Galapagos er en øygruppe langt fra land og er i praksis kun aksesserbar med fly fra fastlandet i Ecuador. Jeg kjøpte en ukes båttur som reiste standard-ruten rundt på øyene. Jeg valgte...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Galapagos er en øygruppe langt fra land og er i praksis kun aksesserbar med fly fra fastlandet i Ecuador. Jeg kjøpte en ukes båttur som reiste standard-ruten rundt på øyene. Jeg valgte selvfølgelig båten med dykkermuligheter og vi fikk presset seks dykk inn i ett allerede fullbooket program. Men en starter gjerne kl. 06.00 før frokost når en kan dykke her! Det finnes også reine dykkerturer og noen (veldig bra) dykkerdestinasjoner kan organiseres som dagstur.

Generelt kan en si at dykking på Galapagos er en fantastisk opplevelse. Hai ble observert på syv av åtte dykk og selv et i utgangspunktet kjedelig koralldykk blir bra når hai, lekne seler, ulike typer ray og slikt dukker opp. Alle dykkene som ble gjort var langt over et gjennomsnittlig dykk. Dette på tross av at de beste dykkerstedene i nord, ikke ble prøvd ut. Der skal det, i tillegg til mer av alt jeg har sett, være hvalhai. Må prøves ut neste gang jeg drar hit........ Før jeg ankom Galapagos var min drøm å dykke med hammerhaedshark, noe jeg fikk oppleve på fire av åtte dykk. Men når jeg nå forlater øyene, er det de lekne sjøløvene som har brent seg inn i minnet mitt. Spesielt den som bet i svømmeføttene våre og lugget meg i håret!