Lauvvik, ferjeleiet

Fra Dykkepedia
Revisjon per 25. des. 2009 kl. 23:52 av Mczee (diskusjon | bidrag)

Hopp til: navigasjon, søk
Lauvvik, ferjeleiet

Intro

Lauvvik ferjeleie er en genial vinterdykkeplass i Høgsfjorden, da venterommet for ferja er godt og varmt og fint å skifte i.

Adkomst

Følg RV13 fra Sandnes østover mot Oanes.

Dykkeplassen

Dykkeplassen egner seg for dykking hele året, men er spesielt fint om vinteren, da det ofte er mulig å se svarthå på så grunne dybder som 20m. Har også ofte sett småflekket rødhai, hågjel, pigghå og skater her; i tillegg er de små tiarmede blekksprutene tallrike. Like utenfor kaien ligger det noen betong elementer som er fra en eldre kai som en ferje randt inni for mange år siden. Bunnforholdene er en sterkt skrånende grus og sandbakke som man kan følge nedover til store dyp. Enda dypere går det over i terrasser og fjellhyller.

Like nord for venterommet går det en kabel uti vannet, som er enkel å finne tilbake til. Dykking bør foregå på nordsien av denne s.a. man unngår å havne i ferjeleiet da det er meget hyppige ferjeavganger.

Det er ofte en god del overflatestrøm, men aldri dypere enn 9m. Ved sønnavind kan det bli veldig store bølger som kan gjøre ilandstigning på det glatte svaberget vanskelig.


Nivå

Nivå 1.

Kart

Kystverket