Stavangeren

Fra Dykkepedia
Revisjon per 13. jul. 2010 kl. 15:24 av Vthise (diskusjon | bidrag) (Dykking)

Hopp til: navigasjon, søk
Stavangeren
Tekniske data
Karriere
Dykket
GPS posisjonN59.26.40, E05.55.55 (ikke nøyaktig)
NivåNivå 2
Dykkedybde7-27m
Generell tilstandSammenrast

Forliset

Dette kan man lese mer om i "Skipsforlis gjennom tidende", Erik Bakkevik.

Vraket

Vraket ligger fra 7-27m dybde på babord side. Det er sammenrast og preget av bergningsforsøk. Øverste deler er begrodd med tang og tare. På grunn av vrakets dybde kan man fint gjøre bunntider på 60-90 minutter med minimalt av deco.

Dykking

Enkel dykking på lun og fin plass.

Begynn dykket med å gå akter. Her er det dypeste, og man har muligheter for å svømme gjennom svalegangene på både styrbord og babord side. Litt trangt noen plasser, men defintivt verd turen. Da mesteparten av dekk var bygd i tre, er dette tæret bort. Dette gjør at det ikke er langt til nærmeste utgang, selv om gangene i seg selv kan være litt trange. Bruk mye tid her nede, og ta gjerne flere runder. Du oppdager garantert noe nytt å se på andre og tredje gangen du passer også. Aktre del er rett og slett ypperlig for øvelse i penetrering.

Lasterommet er fyllt med belegningsstein og er i seg selv ikke så veldig interessant, men det åpner seg igjen nye muligheter for å trene på "overhead" miljø, men med kort vei ut. Helt forut bør du derimot være noe mer forsiktig med å gå under dekk. Det står fortsatt noe tungt maskineri igjen på dekk, og vraket er preget av elde.

Film av Syklisten

Linker

Artikkel "Stavangeren i Hellandshavn" av Håkon Sevheim Artikkel "Stavangeren i Hellandshavn" av Håkon Sevheim