Storhaugneset

Fra Dykkepedia
Revisjon per 6. des. 2019 kl. 17:21 av Magto (diskusjon | bidrag) (flere bilder)

Hopp til: navigasjon, søk
Storhaugneset
TrollkrabbeX Sundsbøen.jpg
Trollkrabbe ved Storhaugneset
NivåNivå 1
Tilgjengelighetbåt nødvendig
Dybdeforhold20 meter, eller mer
Type bunnsand, berg, steiner
Strømkan være
Levende livhavmus, torsk, hyse, sei, trollkrabbe, krinakrabbe
Posisjon62° 45' 0" N, 6° 55' 19" Ø
Havmus
Havmus
Havmus
Havmus
Havmus


Stedet

Storhaugneset ligger ved Sundsbøen nordøst på Otrøya. Dette er i sundet sør for Bollholmsundet, men dette sundet er mye grunnere. Det kan nok være ganske sterk strøm i sundet, så man må være komfortabel med strømdykk. Båthavner i nærheten er bla: Hollingen og Mordalsvågen på fastlandsiden, eller ved Ræstadbukta på Otrøya.

Dykking

Ved ihopp i Stavika kommer man ned på skrånende sandbunn, og her kan man komme ganske dypt om man vil. Om man dykker vestover treffer man på bergtungen fra Storhaugneset som strekker seg ut under vann. Denne er bratt som en vegg over et kortere område før man treffer på sandgater og ren sandbunn igjen når man kommer enda lenger vest. Sandbunnen går så over til bunn av småstein, og så knyttnevestore stein noe grunnere.


Dyreliv

Noe av det mest spesielle man kan møte på ved Storhaugneset, og andre dykkeplasser i området (som Kua og Bollholmsundet) er havmus. Dette er en bruskfisk, som vanligvis befinner seg på dypere vann. Men på vinterstid, etter mørkets frembrudd kan man treffe på disse fiskene også på grunnere vann. Andre dyr man kan forvente å se er trollkrabbe, hyse, nakensnegler, torsk, sei, taskekrabbe, krinakrabbe, svart slangestjerne

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Møre_og_Romsdal/Fræna/Julsundet/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.