Dykkepedia:Nyhetsbrev 1

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Dato: 21.01.2011

Innledning

Dykkepedia har nå blitt 2 år og i den forbindelse tenkte vi å fortelle dere om hva som har skjedd siden oppstarten. Først, for de som ikke kjenner oss så er Dykkepedia et nettsted med info om dykking og da i hovedsak dykkesteder. Slike nettsteder finnes det jo flere av, bl.a. klubbsider som beskriver dykkingen i lokalområdet. Det som gjør Dykkepedia spesielt er at det er brukerene som redigerer innholdet på sidene akkurat som på Wikipedia.

Den tekniske løsingen er kraftig forbedret siden oppstarten. Fremdeles benytter vi MediaWiki (som Wikipedia) og oppgraderinger av denne får også brukere av Dykkepedia nytte av. Den største nye endringer er en helt ny kartløsning som er tatt i bruk. Integrasjon mot Facebook og Twitter er også på plass. Det viktigste er derimot alt det innholdet Dykkepedias brukere har lagt til de siste 2 årene. I skrivende stund ligger det 790 artikler ute.

Ny kartløsning

Vi har nå på plass en helt ny kartløsning og innholdet fra den gamle løsningen er flyttet over. Den største forskjellen er at den nye løsningen automatisk genererer kart med posisjon/linker. Tidligere ble disse redigert manuelt. Før ble det i hovedsak bare brukt et symbol for å markere posisjoner, men vi har nå laget forskjellige symboler som viser type posisjon. Det kan være vrakdykk, blomsterdykk, dykkeklubb, dykkebutikk, overnattingssted, båtrampe eller gassfylling.

Sjøkart er også med i den nye kartløsingen. Se eksempel på den nye løsningen her.

Ny forside med siste oppdateringer

Forsiden er også ny. Den største endringen her er at vi har lagt til 3 blokker med informasjon om nytt innhold. Disse blokkene er: "Nye sider", "Sist oppdaterte sider" og "Nye bilder". Dermed kan en raskt få en oversikt over de siste endringene bare ved å kjapt sjekke forsiden. De som ønsker mer detaljert info kan selvfølgelig se endringsloggen ved å klikke "Siste endringer"-linken.

Sosiale medier

Dykkepedia har begynt å ta i bruk sosiale medier, nemlig Facebook og Twitter. På Facebook har vi nå 404 tilhengere. Når det blir opprettet en ny side så blir det automatisk lagt ut melding på Facebook/Twitter om at det er opprettet en ny side og link til siden.

Nytt innhold

De to årene Dykkepedia har vært på nett har brukerene lagt til mengder med artikler og bilder. Det ligger nå 790 artikler og 974 bilder på nettsidene. 386 av artiklene omhandler vrak.

I forbindelse med nedleggelsen av Skovheims nettsted ble innholdet fra dette nettstedet overført til Dykkepedia for at denne informasjonen fremdeles skulle være lett tilgjengelig. Dette ble gjort med Nils Skovheims samtykke og vi er selvfølgelig veldig takknemlig for hans bidrage til Dykkepedia.

Diverse

Det er også gjort mange mindre endringer. Noen av disse nevner vi her:

  • Vi har satt opp en tabelloversikt over alle vrakene. Denne tabellen inneholder info som hentes fra vraksidene og oppdateres automatisk. I oversikten finner du dybde, vrakets dimensjoner/vekt, osv. Tabellen finner du her.
  • Søk er forbedret ved at systemet vil foreslå søkeord når du begynner å skrive i søkefeltet. Dersom du begynner å skrive "Frank" vil systemet foreslå "Frankenwald". Da er det bare å velge riktig søkeord med piltastene etterfult av enter/linjeskift.
  • Det er også lagt til en konfigurerbar RSS-feed. Parametere blir spesifisert som del av URLen. Les mer om dette her. Dette kan f.eks. brukes til å integrere Dykkepedia med sidene til dykkeklubber. Se eksempel her. (Se etter "10 siste fra Dykkepedia" til venstre.)

Innspill

Vi ønsker flere innspill fra brukerne våre så ta kontakt om det er noe du savner på Dykkepedia eller om du har forslag som kan gjøre nettstedet enda bedre. Det siste forslaget vi fikk var dette og resultatet ble denne siden.