Ventilsett

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Ventilsett brukes til å føre pusegass fra dykkeflasker til dykker. Et ventilsett består normalt sett av et til to førstetrinn, to andretrinn, manometer, draktslange og inflatorslange. Oppsettene kan variere etter antall flasker man har med seg og om man dykker med eller uten tørrdrakt

Slangelengder

Det finnes forskjellige slangelengder til de forskjellige enhetene i et ventilsett. Slangen til primærventilen kan variere fra 60cm, 150cm og 210cm. Det er denne slanges som blir diskutert blandt dykkere. Forskjellige organisasjoner har forskjellige slangelengder. Langslangen som er standard i GUE, er meningen å være på primærventilen og når man har en langslange er det den ventilen som man skal donere ved en eventuelt tom for luft situasjon. Backup-ventilen skal henge rundt halsen i strikk, slik at den som donerer luft lett kan finne sin egen luft når når man donerer luft til buddy.

Draktslange

En draktslange kobles til en tørrdrakt, slik at dykkeren kan fylle og tømme drakten med gass. Gassen kan brukes til oppdrift og/eller for velbehag. Ved dykking med uten tørrdrakt trenger man ikke en draktslange.

Inflatorslange

Inflatorslangen kobles til oppdriftskontroll enheten til dykkeren. Altså til BCD, vesten, vingen eller hva annet dykkeren bruker til oppdriftskontroll.