Dykkepedia:Om

Fra Dykkepedia
Revisjon per 23. nov. 2008 kl. 22:26 av MD (diskusjon | bidrag) (Ny side: Dykkepedia er en fortsettelse av nettstedet "DIN" (www.Diving-In-Norway.com) som ble lagt ned i november 2008 etter å ha vært i drift i fem år. DIN var en dykkeportal som over tid ble ut...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Dykkepedia er en fortsettelse av nettstedet "DIN" (www.Diving-In-Norway.com) som ble lagt ned i november 2008 etter å ha vært i drift i fem år. DIN var en dykkeportal som over tid ble utviklet fra å kun være et forum til også å inneholde dykkeguider og fotoalbum.


Det foregikk mange interessante diskusjoner på forumet, men det ukentlige aktiviteten var relativt lav. Dette og en del teknologiske utfordringer førte til at eieren av DIN Matt Duke bestemte seg for å legge ned nettstedet. Duke var ikke forberedt på den ovevelmende responsen han fikk da han annonserte avgjørelsen. Det ble klart for han og resten av teamet bak DIN at norske dykkere virkelig hadde satt pris på nettstedet og at informasjonen de hadde funnet der hadde stor verdi for mange. Med dette som inspirasjon bestemte temaet bak DIN seg for å opprette en wikipedia for dykkere – Dykkepedia – for at norske dykkere skulle ha et sted hvor de kunne lage og dele informasjon om dykkesteder og dykking generelt.


Vi håper derfor at engasjerte dykkere vil ønske å dele sin kunnskap og erfaringer på Dykkepdia slik at siden kan bli en levende og nyttig wiki. Spennende dykksteder, informasjon om dykkekurs eller ekspertråd angående dykkeutstyr er typisk godt wiki stoff som mange vil ha glede av.


Informasjonen du finner om dykking på Dykepedia erstatter på ingen måte påkrevd opplæring eller trening av kvalifiserte instruktører. Det vil være høyst uansvarlig og potensielt farlig å stole på råd funnet på dette nettstedet. Den eneste trygge måten å lære og dykke på er gjennom offisiell opplæring fra ulike dykke-organisasjoner.

I skrivende stund er det lastet opp 119 artikler og 215 filer. Dykkepedia er drevet på frivillig basis av engasjerte dykkere som er villig til å gi opp penger og tid på å promotere en sport de lever og ånder for. Vi ønsker at alle som bruker Dykkepedia også skal føle et ansvar for å videreutvikle innholdet på sidene. Vi håper du vil få stor glede av nettstedet.

Vennlig hilsen

Dykkepedia