Forskjell mellom versjoner av «Forside»

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 32: Linje 32:
  
 
[[Dykkepedia Team]]
 
[[Dykkepedia Team]]
 +
 +
===Viktig melding!  Flytting av server===
 +
Fredag 28.08.2009 18.00 starter arbeidet med å flytte Dykkepedia over på en ny serverpark.  Fra dette tidspunktet og frem til arbeidet er ferdig, vil sidene være helt eller delvis utilgjengelige.  Vi beklager problemene dette vil medføre for våre brukere, men det er en nødvendighet for å sikre stabil fremtidig drift.
 +
 +
 +
Vennlig hilsen
 +
 +
[[Dykkepedia Team]]
 +
  
 
===Endringer på tilgangsrettigheter===
 
===Endringer på tilgangsrettigheter===

Revisjonen fra 28. aug. 2009 kl. 10:34

Parat Foto: Wenche Strand

Dykkepedialogoupdate.png


Velkommen til Norges største Dykkewiki!

Vestlandet Foto: Anders Schouw
Ferndale Foto: W Strand
Frankenwald Foto: Chris Jackson

Innhold

Dykkepedia er en fortsettelse av nettstedet "DIN" (www.Diving-In-Norway.com) som ble lagt ned i november 2008 etter å ha vært i drift i fem år. DIN var en dykkeportal som over tid ble utviklet fra å kun være et forum til også å inneholde dykkeguider og fotoalbum.


Det foregikk mange interessante diskusjoner på forumet, men det ukentlige aktiviteten var relativt lav. Dette og en del teknologiske utfordringer førte til at eieren av DIN, Matt Duke, bestemte seg for å legge ned nettstedet. Duke var ikke forberedt på den overveldende responsen han fikk da han annonserte avgjørelsen. Det ble klart for han og resten av teamet bak DIN at norske dykkere virkelig hadde satt pris på nettstedet og at informasjonen de hadde funnet der hadde stor verdi for mange. Med dette som inspirasjon bestemte temaet bak DIN seg for å opprette en wikipedia for dykkere – Dykkepedia – for at norske dykkere skulle ha et sted hvor de kunne lage og dele informasjon om dykkesteder og dykking generelt.

Skovheim.org (www.skovheim.org) var Norges største database over vrak. Siden eksisterte fra 1998 til sommeren 2009. Dataene som ble samlet inn og lagt ut av Nils Erik Skovheim blir nå fortløpende lagt inn på dykkepedia etter avtale.


Vi håper derfor at engasjerte dykkere vil ønske å dele sin kunnskap og erfaringer på Dykkepedia slik at siden kan bli en levende og nyttig dykkewiki. Spennende dykkesteder, informasjon om dykkekurs eller ekspertråd angående dykkeutstyr er typisk godt wiki stoff som mange vil ha glede av.


Informasjonen du finner om dykking på Dykkepedia erstatter på ingen måte påkrevd opplæring eller trening av kvalifiserte instruktører. Det vil være høyst uansvarlig og potensielt farlig å stole på råd funnet på dette nettstedet. Den eneste trygge måten å lære og dykke på er gjennom offisiell opplæring fra ulike dykke-organisasjoner.

I skrivende stund er det lastet opp 335 artikler og 437 filer.

Dykkepedia er drevet på frivillig basis av engasjerte dykkere som er villig til å gi opp penger og tid på å promotere en sport de lever og ånder for. Vi ønsker at alle som bruker Dykkepedia også skal føle et ansvar for å videreutvikle innholdet på sidene. Vi håper du vil få stor glede av nettstedet.

Vennlig hilsen

Dykkepedia Team

Viktig melding! Flytting av server

Fredag 28.08.2009 18.00 starter arbeidet med å flytte Dykkepedia over på en ny serverpark. Fra dette tidspunktet og frem til arbeidet er ferdig, vil sidene være helt eller delvis utilgjengelige. Vi beklager problemene dette vil medføre for våre brukere, men det er en nødvendighet for å sikre stabil fremtidig drift.


Vennlig hilsen

Dykkepedia Team


Endringer på tilgangsrettigheter

Den siste tiden har det vært relativt store problemer med at uvedkommende har forandret innholdet til å inneholde sterkt uønsket materiale på en del artikler. Vi har derfor måtte sett oss nødt til å kreve innlogging for å få forandre på eller legge til artikler. Registreringen er selvsagt helt gratis og gjøres ved å fylle ut nødvendig informasjon her.

Brukerveiledningen

Hvis du er ukjent med Wiki-teknologi kan det være lurt å lese brukerveiledningen:

Se brukerveiledningen for informasjon om hvordan du bruker wiki-programvaren.

Se Dykkepedia brukerveiledningen for informasjon om hvordan du bruker GoogleMaps, Youtube og matematiske formler.

Se Dykkepedia brukerstøtte gruppe hvis du fortsatt trenger hjelp.

Svelgen Foto: Bengt Berdal

Tilfeldig side

Tilfeldig side fra Dykkepedia

Aktive dykkerelaterte diskusjonsforum i Norge

Om Dykkefora i norge.

Om DIN

DINlogo small.png Diving in Norway: Med 1200 brukere var DIN Norges nest største dykkeforum i perioden 2003 til 2008. Den populære linken "DIN Dykkeguide" er blitt en del av Dykkepedia.com.

Om Skovheim

Skovheim Logo

www.skovheim.org var Norges største database over vrak. Siden eksisterte fra 1998 til sommeren 2009. Dataene som ble samlet inn og lagt ut av Nils Erik Skovheim blir nå fortløpende lagt inn på dykkepedia etter avtale.