Vraktegn 1, Harøysund

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Vraktegn 1, Harøysund
AukenHekk.jpg
Hekken, med propellen
Tekniske data
TypeFraktebåt
Lengde (m)ca 50 fot
Karriere
SkjebneSank når fortøyd i bøye
Dato forlis1976-1977
Dykket
GPS posisjonN:62°53,481' E:006°57,883'
NivåNivå 1
TilgjengelighetBåt nødvendig
Dykkedybde9 m
Plassering på bunn45 grader mot babord
Generell tilstandtemmelig nedbrutt
Posisjon62° 53' 28" N, 6° 57' 53" Ø
AukenPropell.jpg

Dette er et vraktegn som er inntegnet i sjøkartet midt mellom Lemholmen og kaia ved Klubben, i Harøysund havn. Dette er vraket etter en lastebåt som på midten av 70-tallet lå til kai ved det som i dag er O. Skarsbø AS-fiskemottaket. Båten var i svært dårlig stand og ble flyttet og bundet fast i en nordsjøbøye som lå ute i havnen på Harøysund. Under dårlig vær i 1976/1977 ble båten dunkende inn i bøyen, og sank til slutt. Vraket ble liggnde på 9 meters dyp på mudderbunn i havnen. Vraket er temmelig nedbrutt, men det har fremdeles delvis skrogform. Det ligger med slagside mot babord, og den to-bladete propellen står på plass. Roret ligger på bunnen rett ved siden av. Styrbord side står 3 meter opp fra bunnen. Baugen er er i dårligst forfatning, men forstavnen står opp av mudderet. Sikten i Harøysund er som regel veldig dårlig (ekstremt dårlig etter regnvær), så det anbefales å dykke vraket vinterstid, når sikten er på sitt beste. Dette er midt i en fiskerihavn med to fiskemottak, så husk dykkeflagg i båten!

Dykket

Dregg opp på posisjonen. Vraket er lite (opptil 50 fot), så man har god tid til å svømme rundt det mange ganger. Lite annet interessant å se på mudderbunnen, men noen flyndrer, børstemark, og blekksprut-egg på vraket skal være mulig å finne.


Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Møre_og_Romsdal/Fræna/Harøysundet/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.