Far

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Far
Tekniske data
Lengde (m)295.5 fot
Bredde (m)43.7 fot
Dypgående (m)20.6 fot
MotorTripple exp. (G. T. Gray & Co., South Shields), 232 nhp
Tonnasje2475 brt
LastKull
Karriere
RederiOlsen & Ugelstad
ByggetNewcastle i 1921 ved Newcastle Shipbuilding Co. Ltd. and completed by Forth Shipbuilding & Engineering Co. Ltd. i 1921. Eventuelt Pusnes Støberi & mek. Verksted, Arendal 1922, motstridende opplysninger.
Andre navnRavnefjell
Dykket
NivåNivå 2
TilgjengelighetPent vær og båt
Dykkedybde15-60

Historie [1]

Det norske dampskipet Far gikk ned etter en grunnstøting den 8. Januar 1950 rett utenfor Rasvåg sør for Flekkefjord under en reise fra Tyne i England til København med en last av kull. På natten den 8 januar kommer dampskipet Far ut av kurs og grunnstøter med et brak på Kåløya, og ikke lenge etter ankommer en redningesbåt til assistanse og tar med besetningen land. Ingen blir skadet i denne ulykken. Etter grunnstøtingen blir skipet stående bom fast og stormen som raser i området ødelegger mye av skroget på Far. Store deler av vraket ble senere hugget på stedet, men fortsatt er det rester igjen av dette skipet. På den grunne dybden ved skjæret ned til femten meter ligger det kun forvridde deler av skroget, men fra rundt tjuefem meter tar restene mer en form som et skip. Helt ned til seksti meters dyp kan man se rester etter Far. For å komme ut Far må du ha pent vær og en båt...


Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Vest-Agder/Flekkefjord/Rasvåg~2310976/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Referanser

  1. Orginalt fra skovheim.org