Lyngøy

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den


Lyngøy
NivåNivå 2
Dybdeforhold10-40m
Posisjon60.666241 N, 4.736481 E

Dykking

Lyngøy er en øy litt sør for Hernar og mer en vestlig retning fra Hellesøy Her har det vert fastboende inntil de siste år,men nå er det nok bare sommerhus og hytter her ute.Det er en kjempefin plass for dykking her ute.Og fin kai som er stor nok for større fartøyer som vår båt Toftøy. Spiro dykkerklubb har holdt NM cup i UV jakt her ute. Bildet er fra den begivenheten.Så område for jakt er det utvilsomt.Jeg har hatt meg en fin svømmetur her sammen med en skarv.Den fulgte meg et kvarters tid under vår Uvjakt konkuranse.Faktisk en kjempefin opplevelse,og et minne for livet.Den svømte en meter fra meg på overflaten og dykket ned når jeg gjorde det. Her er forskjellig type bunnforhold her ute og enhver vil vel finne noe han liker.Her er noe for Nybegynneren og noe for den mer erfarne.Vi hadde med oss flere familietelt som vi slo opp bare 20 meter fra kaien.Slik at hver familie kunne få litt privatliv.Her er dybder fra 5-40 meter og Ganske store områder for dykking.


Kaien er i le for stor sjø inne i en liten lagune.Det er også mulighet for å ta en tur rundt på øya da det går en kjerreveg rundt til de forskjellige hus og hytter.Som nevnt tidligere så er det kamskjelloppdrett på Hernar og jeg er ikke oppdatert på nøyaktig hvor disse lokaliteter er.Så det kan være en fordel og få rede på dette før dykkingen starter.Slik at en ikke risikerer å bli uglesett i området for ettertiden.

Kos dere

Bjørn Allan Håven: Picasso!

Spiro Dykkeclub

Været

<yr>Norge/Hordaland/Øygarden/Lyngøy_molo/</yr>

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • Lag-tegnet oppe til høyre brukes for å velge mellom kartlag.
  • Nede i høyre hjørne kan du med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.