Nohoch Nah Chich

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk

Nohoch Nah Chich

Cenote nær Tulum.

Intro

Nohoch 1.jpg

Dette er et sted som er populært for snorklere. Snorkling er big business i Mexico, så hvis man plager tur selskapenes snorkle-gjester risikerer man at dykkere ikke får dykke der lenger. Så utvis stort hensyn til snorklere. Slik at de ikke klager på dykkeren.

Stedet har en lang snorkle tunell. På venstre siden av denne går den en line i Cavern sonen. De fleste grotte dykkere vil heller svømme inn i åpent vann og finne linen i enden av snorkle tunnelen. Hovedlinen er en forlengelse av cavernlinen. Man finner den ved å svømme til venstre i enden av snorkle tunellen. Det kan være litt knotete å finne den. Man må legge noen helt få meter med egen line før man kobler seg på hovedlinen. Hovedlinen har ingen ende så man må lage et T kryss. Linen ligger ikke i åpent vann. Hvis man i stede for å ta til venstre innerst i tunellen tar mot høyre finner man en annen line som ligger i åpent vann. Dette er rock-and-roll linen.

Nohoch 2.jpg


Grotten har enormt mange stalagmit og stalaktiter. Det er et trolsk og fantastisk vakkert sted. De beskjedne dybdene gjør at man kan få relativt lange dykk. Nohoch har også en meget pen cavern zone.

Nohoch 3.jpg

Reisetidspunkt

Hele året. Orkansesong fra juni til september.

Hvordan komme seg til plassen

Cenoten er litt vanskelig å finne. Den ligger 15km fra Tulum i rettning av Playa Del Carmen. Man kjører til man ser et stort skilt til Lanbnah Ha, tar neste mulige u-sving. Like etter finner man et skilt til Rancho San Philipe. Man følger en dårlig grusvei i 3km, før man kommer til en blå port på høyre siden. Man tar inn denne og kommer etter kort tid til en parkeringsplass, med en riggebenk.

Dykking

Vann Fersktvann
Type Cavern/Cave/Snorkling
Sikt 90 m +
Dybde 6 m
Temperatur 25°C hele året
Strøm 0 knop


Huskeliste

Cenotene ligger midt inne i jungelen, så myggmiddel er kjekt å ha. Solkrem også et must. Dykkelykt er mulig å leie, men eget utstyr er nok best her.

Linker