Garden of Eden

Fra dykkepedia.com
Revisjon per 3. jun. 2015 kl. 21:14 av >Bot andreas (Robot: Erstatter kategorien Grottedykking med Grottedykk)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Garden of Eden

Cenote nær Tulum.

Intro

Eden 1.jpg

Dette er et sted som er populært for snorklere. Snorkling er big business i Mexico, så hvis man plager tur selskapenes snorkle-gjester risikerer man at dykkere ikke får dykke der lenger. Så utvis stort hensyn til snorklere. Slik at de ikke klager på dykkeren. Man kommer ikke inn som dykker her uten at man har med en guide (eller at et dykke selskap påtar seg ansvaret for deg)

Garden of Eden lever opp til navnet. Dette er et fantastisk sted. Det er vell verd et besøk om man bare ønsker å snorkle eller bade. Cenoten er stor så man føler det mer som en grunn krystallklar innsjø enn en cenote. Det er en lang cavern zone, men også flere innganger til grotter hvor grotten begynner mer eller mindre umiddelbart.

I grottene i Mexico er det både ferskvann og saltvann. Man er enda ikke helt 100% sikker på hvorfor det ikke blander seg, men tror det har noe med temperatur forskjellen å gjøre. Ferskvannet ligger øverst, og man møter saltvannet først på 11m dyp. Skillet ser normalt ut som en vannoverflate, men når det blir forstyrret (som av en dykker) så blander det seg og blir veldig tåkete vann. Sikten kan da falle til 30cm. For å få bedre sikt må man enten svømme opp eller ned, evt svømme til siden og finne et område som ikke er blandet. Halocline klarner fort opp igjen, og du vil normalt ikke oppleve at sikten i Halocline er noe dårligere på vei ut enn på vei inn.

Eden 2.jpg

Reisetidspunkt

Hele året. Orkansesong fra juni til september.

Hvordan komme seg til plassen

Cenoten er godt skiltet fra veien. Man finner den 33km utenfor Tulum i rettning av Playa og Cancun. Den ligger like ved Zero Gravity sin butikk, og det er utmerket å leie flasker av dem for å dykke her.

Dykking

Vann Fersktvann & Saltvann
Type Cavern/Cave/Snorkling
Sikt 90 m +
Dybde 15 m
Temperatur 25°C i ferskvannet og 27°C i saltvannet hele året
Strøm 0 knop


Huskeliste

Cenotene ligger midt inne i jungelen, så myggmiddel er kjekt å ha. Solkrem også et must. Dykkelykt er mulig å leie, men eget utstyr er nok best her.

Linker