Auken

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Auken
AukenHekk.jpg
Hekken, med propellen
Tekniske data
TypeFraktebåt
Karriere
Dykket
GPS posisjonN:62°53,481' E:006°57,883'
NivåNivå 1
TilgjengelighetBåt nødvendig
Dykkedybde9 m
Plassering på bunn45 grader mot babord
Generell tilstandtemmelig nedbrutt
Posisjon62° 53' 28" N, 6° 57' 53" Ø
AukenPropell.jpg
Vraktegn 2

"Auken" ligger på mudderbunn i havnen på Harøysund. Vraket er temmelig nedbrutt, men det har fremdeles delvis skrogform. Vraket ligger med slagside mot babord, og den to-bladete propellen står på plass. Roret ligger på bunnen rett ved siden av. Styrbord side står 3 meter opp fra bunnen. Baugen er er i dårligst forfatning, men forstavnen står opp av mudderet. Sikten i Harøysund er som regel veldig dårlig (ekstremt dårlig etter regnvær), så det anbefales å dykke "Auken" vinterstid, når sikten er på sitt beste. Dette er midt i en fiskerihavn med to fiskemottak, så husk dykkeflagg i båten!

Dykket

Dregg opp på posisjonen. Vraket er lite, så man har god tid til å svømme rundt det mange ganger. Lite annet interessant å se på mudderbunnen, men noen flyndrer, børstemark, og blekksprut-egg på vraket skal være mulig å finne.

Vraktegn 2 i Harøysund

Det er et vraktegn til (i sjøkartet) i havnen på Harøysund. Dette tegnet er rett utenfor fiskemottaket til O. Skarsbø AS (nordvest for "Auken"). Dette er derimot ikke noe vrak, men noe søppel som antakelig har blåst på sjøen fra fiskemottaket, og tilfeldigvis har båtform (se bilde). Har antakelig vært en del av produksjonslinjen i fiskemottaket, da det er spor for transportbånd i ene enden.

Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Møre_og_Romsdal/Fræna/Harøysundet/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.