Bollen

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Bollen
Bollen.jpg
Bollen sett fra sørvest
NivåNivå 2
TilgjengelighetBåt nødvendig
Dybdeforhold30 meter
Type bunnvegg, tareskog
Strømdrag
Levende livmye
Posisjon62° 53' 33" N, 6° 47' 1" Ø
MerknaderUtsatt dykkeplass, ofte mye drag. Ha mann i båten!

Bollen er et skjær ved Saltsteinsleia, litt nordvest for Bjørnsund. Bollen og Bollfluene er også gode fiskeplasser, så vær obs på evt garn/spøkelsesgarn.

Dykking

Nordøst siden av bollen er en vegg, og ganske blankskurt, men med felt med dødmannshånd. Lenger mot nordvest går veggen over i steinrøys av store kampesteiner, mens det vestover strekker det seg en lang grunne med stor tareskog. Også noe sand på nordsiden av grunnen (nordvest for Bollen). På sørsiden av Bollen går det litt mer trappetrinn, og en del tareskog. Også her er det noe sand på ca 30 meters dyp. Østsiden har også flere mindre undervanns-topper (opp til ca 12 meter), og her er det noe flatere, frem til det stuper ned i dypet lenger mot nord. Sør på bollen står det opp en "stein" med en smal kløft mellom steinen og selve Bollen. Ved rolig vær kan det være fint å kikke inn i denne sprekken, men vær veldig obs på draget her! Det er nesten alltid kraftig drag rundt Bollen, så vær forsiktig om du følger opp langs land.

Dregg båten enten langs taren på vestsiden, eller sydøst. Men viktig med folk i båten!

Dyreliv

Kraftig tareskog med alt som følger med på utsatte dykkeplasser. Mye steiner, sprekker, kløfter og andre formasjoner som dyrene også kan gjemme seg i. Bunnen er tett begrodd av alt mulig av dyr.


Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Møre_og_Romsdal/Fræna/Bjørnsund/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.