Bolsøysundet

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Bolsøysundet
ÅttearmetblekksprutBolsøysundet.jpg
Åttearmet blekksprut
NivåNivå 2
Tilgjengelighetgreit fra land
Parkeringi veikanten
Dybdeforholdned til 30 meter
Type bunnskjellsand, steinfylling, bropilarer
Strømkan være sterk strøm
Levende livdødmannshånd, fisk, taskekrabbe
Posisjon62.730462 N, 7.359037 E
Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.
Merknadergodt nattdykk
Langfingerkreps
Bolsøybrua.jpg


Bolsøybrua går tvers over Bolsøysundet, som går retning nord - sør. Man kan dykke på begge sidene av sundet langs fyllingsfoten og brukarene. På begge sidene er det et stykke å gå langs fyllingen dersom man ikke vil dykke på grunna som er temmelig kjedelig.

På Skålasiden av brua kan man enten parkere på rasteplassen, eller i veikanten der autovernet begynner (100 meter kortere å gå), og gå i vannet på nord-østsiden. Litt styr å gå opp og ned steinfyllingen, men går fint. Se an strømretningen før du velger hvilken side du går uti på.

På Bolsøy-siden kan man parkere ved buss-stoppet. Det blir fort 400 meter å gå langs veien før man går ned steinfyllingen til sjøen.

Dykkingen

Skålasiden: På nord-østsiden er det grunt, og man kan med fordel svømme et stykke i overflaten retning brokarene. Steinfyllingen utover lager mange fine hjemmesteder for krabbe og andre dyr, og går ned til sandbunnen på opptil 30 meters dyp. Bropilarene er bevokst med dødmannshånd, og står ned i skjellsanden/steinfyllingen på 16-20 meters dyp. Man kan deretter f.eks svømme over til sydsiden av brua, og følge den siden av steinfyllingen tilbake. Dyrelivet er helt klart mye rikere på nattdykk, og da er Bolsøysundet en skikkelig bra dykkeplass. Ved bropilarene kan man også finne et råttent skateboard og en trehjul-sykkel, om noen skulle trenge det.

Bolsøysiden: På sørsiden kommer man ned på mudderbunn nedenfor fyllingen med noen få steiner utpå mudderbunnen. Når man kommer til sundet går bunnen over til mer stein og pukk. På 30 meter (rett ved siden av brupilarene) står det en gammel snøskuter (Yamaha SW 440) uten skilt, og det ligger flere store blybatterier og en del annet skrot der. Dersom man følger fyllingsfoten opp treffer man det første brukaret på 16 meter på en flate i fyllingen. Disse pillarene er helt kledd i dødmannshånd.

Strømretningen er nordover når det flør, og sydover når det fjører. Strømmen kan være sterk, og trekke oppover.


Dyreliv

Lyr, torsk, åttearmet blekksprut, ål, sypike, hummer, dødmannshånd, taskekrabbe, sjøpølse, sjølilje, langfingerkreps, nakensnegler, leppefisker, lange

Kjørebeskrivelse

Fra Molde; kjør RV 64 retning Åndalsnes. Ta tunellen til Bolsøya, kjør over Bolsøya og over Bolsøybrua. Parker langs veien eller på rasteplassen litt lenger bort. Evt parker ved busstoppet på Bolsøysiden av brua.


Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Været

<yr>Norway/Møre_og_Romsdal/Molde/Bolsøy~189893/</yr>