Godvik

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Godvik
NivåNivå 1
ParkeringPå kaien
Type bunnsandbunn
Posisjon60° 22' 43" N, 5° 11' 48" Ø

Dykkestedet

Den enkleste måten å entre vannet på er ihopp fra kaien. For å komme seg opp igjen anbefales det å svømme rundt neset på nordsiden, og gå i land på stranden. Alternativ kan man benytte stigen på kaien, men den er noe bratt.

Nedenfor kaien går det veldig skrått nedover, til man treffer bunnen på 11-13 meters dyp. Om man følger veggen nordover får man veggen på sin høyre side. Etter rundt 50 meter svømming treffer man et rør som ligger på 28 meters dyp. Dette røret kommer ned på veggen og går vestover. Røret er i underkant av 500 meter lang. Dersom man følger røret vil man til slutt ende opp på stranden i Breivik. Med undervannsscooter er dette unnagjort på under 20 minutter i moderat fart.

Kjørerute

Fra Bergen, kjør mot Sotra på Rv555. Etter Storavatnet kjører man gjennom to korte tunneler. Etter andre tunnelen tar man avkjøringen mot høyre. REMA 1000 Godvik er nå på venstre side. Man følger så vegen nedover til man kommer til et kryss. Ta av mot Godvik. Følg vegen og ta fjerde avkjørsel (rett etter speiderhuset). Følg så vegen helt til du kommer ned til en kai. Det er plass til 2-3 biler på selve kaien, og litt lenger oppe i bakken er det også noen parkeringsplasser.

Kjøretid fra Bergen sentrum er rundt 20 minutter.

Vær

Har observert noe strøm i området, samt moderate bølger.

Ugyldig stedsnavn Norge/Vestland/Bergen/Godvik/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.