Haganesvika

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Haganesvika
NivåNivå 1
TilgjengelighetBil helt til vannkanten
Dybdeforhold5-100 meter
Type bunnsand, steinur og vegg
Strømforeløpig ukjent
Levende livHummer, lange, krabber, kamskjell.
Posisjon60.276175 N, 5.116582 E
MerknaderNivå 2 ute på veggen.

Haganesvika

Adkomst

Kjør sørover på sotra. Ca fem minutter etter Fjell kirke, får du et caravan senter på høyre hånd, og like etter det, vei til venstre, skiltet med Haganes. Følg denne veien mot Haganes helt til veis ende, da burde du stoppe. Og parkere på moloen.

Dykkeplassen

Moloen er ikke særlig stor, og parkeringen er litt begrenset, samt at man burde la snuplassen være noenlunde fri, slik at andre kan snu der. Man hopper i vannet helt ute på moloen fra en liten oppmurt "kai". Du kan gjerne gå ned med det samme, men ta kursen mot andre siden av vannet, slik at du kan følge veggen på venstre side utover. I starten er det ganske grunt (6 meter på det grunneste), sandbunn og steinur. Det blir gradvis dypere, og etter en god stund vil steinura bli til bratt fjellskråning og etterhvert vegg. Stedet er godt egnet for alle erfaringsnivåer. Nivå 1 helt til veggen, deretter må man ha god oppdriftskontroll. Veggen er ujevn med mange sprekker og overheng. Sjøkartet oppgir dybde derute til 100 meter+.

Strømforholdene er foreløpig ukjent, denne vika munner ut i Raunefjorden, som kan ha noe strøm. Og uvisst hvorvidt dette påvirker vika. Hvis man følger veggen langt nok, kan man nok også havne uti Raunefjorden, der det godt kan være noe drag i vannet. Så det er nok en fordel å ha det i bakhodet når man er derute.


Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • Lag-tegnet oppe til høyre brukes for å velge mellom kartlag.
  • Nede i høyre hjørne kan du med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.