Herdlesundet

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Herdlesundet
Herdlabroen.jpg
TilgjengelighetGod, både fra land og båt
ParkeringGod
Dybdeforhold3-20++
Levende livBreiflabb, torsk, kamskjell, steinbit
Posisjon60° 33' 46" N, 4° 57' 40" Ø
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den

Ankomst

Dykket

Her er det flere alternativer for hvor du vil gå i vannet.

Alternativ 1: Like før Herdla bro på venstre side før autovernet. Her kan du gå ned til en hytte med privat kai. Kjør bilen bort på rasteplass like bortenfor etter at utstyr er lesset av. Dykk til høyre og inn mot Herdlesundet.

Alternativ 2: Steinstranden på venstre side like etter broen. Parker ved autovern og gå ned stien. Svøm til venstre inn i sundet. Her vil du treffe på en fjellvegg som går ned til ca 25 meter, følg denne til høyre og du vil da krysse sundet. Da kan du svømme over fjellkanten mot venstre og krysse sundet tilbake på innsiden. Her er det et yrende fiskeliv og masse dødmanshånd. Når du kommer tilbake på andre siden kan du svømme gjennom en forholdsvis trang kanal til venstre og fortsett opp til opp til stranden der du gikk i sjøen. Dette dykket krever litt planlegging da det er en del strøm.

Alternativ 3 : Kjør inn til høyre ved Herdla museum og parker på kai ved den gamle butikken. Best å dykke her når det flør. Svøm da til høyre mot broen (mot strømmen). Du kan svømme helt til du kommer til den fjellryggen som krysser sundet nevnt i alternativ 2. Snu der og følg strømmen tilbake til kaien som da ligger på venstre side av sundet.

VideoVærvarsel

Ugyldig stedsnavn Norge/Hordaland/Askøy/Herdlesundet~106335. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.