Hitler

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Hitler
Hitler Kortgarden2.jpg
Baugpartiet på Hitler
Tekniske data
Typeslepebåt
Lengde (m)ca 30 fot
Karriere
Andre navnRapp
SkjebneSank ved kai
Dykket
NivåNivå 1
Tilgjengelighetfra land
Dykkedybde4 meter
Plassering på bunnDonald Duck
Generell tilstandIntakt skrog
Posisjon62° 46' 48" N, 7° 37' 12" Ø
Hitler Kortgarden1.jpg
Hitler Kortgarden3.jpg


Historie

Hitler er en stålbåt på ca 30 fot som blant annet ble brukt som slepebåt og isbryter for Kortgård fabrikker. Det var viktig å holde fjorden åpen så skutene kunne komme til og fra fabrikken også vinterstid. Båten het egentlig "Rapp", men ble kalt Hitler, antakelig fordi at en var bygget i Tyskland, og brukt av tyskerne under krigen. Båten sank ved at den begynte å ta inn vann mens den lå ved kai, og i løpet av en natt gikk den ned. Det ble gjort hevingforsøk, som misslyktes, og båten ble i stedet tauet litt ut fra kaien så kaien fortsatt kunne brukes. I dag er alt av overbygg borte, men skroget er intakt.

Dykking

Gå ut slipen vest for fabrikkbygningen og svøm utover slik at du er rett utenfor tre-påbygget til fabrikkbygget. På lavvann er det bare halvannen meter ned til rekka. Vraket står på mudderbunnen som et Donald Duck-vrak. Propellen er borte, og det er ikke noe overbygg. Stort åpent rom i båten og en liten luke ved baugen.

Været

Ugyldig stedsnavn Norge/Møre_og_Romsdal/Molde/Kortgarden/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Referanser

- http://www.romsdal-sogelag.no/uploads/kjeldeskrift/stadnamn_i_molde.pdf - Kortgardboka, Per Arnt Harnes, Romsdal Sogelag, ISBN 978-82-93345-09-1

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.