Hollingen

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Hollingen
NivåNivå 1
TilgjengelighetGod. Bil helt frem.
ParkeringPå fergekaia, rett ved vannet
Dybdeforhold5m til 40m+
Type bunnFjellvegg og sandbunn.
StrømLite strøm, pass på ferga
Levende livKrabber, hummer, trollkrabbe
Posisjon62° 46' 38" N, 6° 58' 24" Ø
copyright © Magnus Tornes
copyright © Magnus Tornes
copyright © Magnus Tornes

Enkelt og greit dykk, med slakt skrånende fjellvegg. Enkel adkomst, kun få meter å gå fra bilen. Parker helt sør på parkeringsplassen, i motsatt ende i forhold til ferga. Adkomst til vannet gjennom en liten ur. Dykk sørover, fra ferga. Vær obs på at ferga kommer og går kontinuerlig, og at det blir noe strøm fra propellene. Det går en ledning ned fra stedet man går ut, denne er en fin markering på hvor man skal opp igjen.

Dersom man ikke er veldig interessert i ferge-propeller, kan man heller dykke ut fra småbåthavnen på motsatt side av fergeleiet. Fint å gå ned båtslippen, og man kan så svømme i overflaten ut havneinnløpet. Rett utenfor moloen er det svakt skrånende skjellsandbunn, og man kan da velge å holde til nord eller syd. På sørsiden er det veldig mye sand, og bratt berg opp mot holmen. På nordsiden kan man velge å dykke mer på hardbunn. På vei opp igjen kan man svømme helt inn til slippen før man går opp, men vil absolutt anbefale å skyte opp en DSMB før man svømmer inn havneinnløpet. Det går 2 kloakrør ut fra havneutløpet som gjør det enkelt å finne åpningen igjen dersom det skulle være et problem.

I sommerhalvåret er det skyllemuligheter ved bua rett ovenfor båtslipen.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Været

Ugyldig stedsnavn Norway/Møre_og_Romsdal/Aukra/Hollingsholmen_ferjekai/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.