Humpebrygga

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Humpebrygga
NivåNivå 1
TilgjengelighetBil
ParkeringBil kan parkeres langs vei
Dybdeforhold1-32 meter
Type bunnsandbunn
Strømingen, lite
Levende livsmåfisk, kamskjell, torsk, breiflabb, steinbit, skate, krabbe, fløyfisk, hummer, nakensnegler m.m
Posisjon59° 0' 22" N, 5° 43' 11" Ø

Dykkestedet

Humpebrygga et et populært dykkested for dykkere i Stavanger- og Hundvåg-området på grunn av sitt mangfoldige dyreliv og enkle tilgjengelighet.

Humpebrygga er en sandstrand som slaker utover før den bakker ned i dypet. Normalt følger man et rør som går ut fra humpene på brygga. Det er et stykke å svømme før det blir dypere enn 4-5m. Da kan man enten ta til høyre eller venstre. Til venstre er det mindre vegger, steinrøyser og større steinblokker. Svømmer man langt nok går det terasser nedover dypet. Man ser ofte et variert biologisk mangfold her med hummer, skater, steinbit og breiflabb m.m.

Den grunne delen av røret er av og till kledd med makroliv som nakensnegler og sjøharer i hopetall. Det kan nevnes at den norske jageren "Æger" drev i land ute på neset her etter kampene 9.April.1940

Veibeskrivelse

Når man kommer fra Stavanger følg veien og kjør rett frem i alle rundkjøringene. Man kommer opp på "høyden" av Hundvåg etter å ha passert Essostasjonen. Ta så andre vei til venstre (rett før rimibutikken). Her kjører man ned veien og tar siste til høyre. Humpebrygga kommer så på venstre side av veien før den begynner å gå i oppoverbakke.


Værvarsel

Ugyldig stedsnavn Norge/Rogaland/Stavanger/Hundvåg~24803/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.