IANTD

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den
IANTD Logo


Om IANTD Litt historikk IAND, INC./IANTD ble grunnlagt i 1985 av Dick Rutkovski, som da var dykke rådgiver i NOAA. Han introduserte EANx dykking for sportsdykkermiljøet. IANTD var først ute med å tilby sertifisering innen Enriched Air Nitrox, på et tidspunkt hvor store deler av dykkeverden så på dette som en gassblanding forbeholdt yrkesdykkere. Tidlig på 90 tallet var IANTD først ute med å tilby dykkerutdannelse innen alle aspekter ved teknisk dykking (Advanced Nitrox, Technical Diver, Cave og Wreck Penetration, Normoxic Trimix, Trimix Rebreathers med mer)

I 1992 kom Tom og Patty Mount inn i organisasjonen. Fra et lite hjemmeforetak er nå IANTD verdens største organisajon inne, teknisk dykking, og tilbyr sine kurs over hele verden.


Dykkeropplæring i IANTD IANTD tilbyr i dag opplæring på alle nivåer fra nybegynner nivå til avansert teknisk nivå. Dette gjør det mulig å fortsette og tilegne deg kunnskaper og ferdigheter innen IANTDs profesjonelle utdanningssystem.

IANTD legger vekt på høy kvalitet innen dykkeropplæring med høyt kvalifiserte instruktører. Det legges vekt på et tett samarbeid mellom instruktør og student for å hjelpe studenten og nå sine mål som dykker.

Hvert enkelt kursprogram er designet for å hjelpe studenten til og utvikle gode dykkeferdigheter, teoretiske kunnskaper, kjennskap til dykkerutstyret og holdninger i forhold til det nivå studenten befinner seg på. I tillegg blir studenten hjulpet til utvikle seg videre som dykker for å realisere sitt potensiale.

IANTD mener det er viktig å være åpen i og informere studentene om at dykking er en potensiell farlig sport. Det legges vekt på sikkerhet ved å ansvarliggjøre den enkelte dykker gjennom å stille strenge krav til den enkeltes ferdigheter, kunnskaper og holdninger. Jo mer avansert dykkingen er, jo større krav må stilles til dykkeren.

Ved å øve på ulike dykkerferdigheter, øvelser som gjør eleven kjent med utstyret (eksempelvis tom for gass situasjoner, krandrill etc) får dykkeren selvtillit, og lærer å stole på seg selv. Ved å trene på stress mestring i nødsituasjoner vil dykkeren kunne være i stand til å redde eget eller andres liv i en reell nødsituasjon.

IANTD mener at "overlevelsesferdigheter" skal øves på til de blir reflekshandlinger.

Det er gjennom å tilbringe tid under vann man lærere å bli en trygg dykker. Alle kursene har derfor et minimumskrav til antall minutter bunntid i tillegg til de krav som stilles til ferdigheter og vannfølelse.

IANTD mener god og ansvarlig dykkeropplæring vil utvikle dykkere som er trygge, kompetente, kunnskapsrike og som vil være i stand til og overleve kritiske situasjoner.


Velkommen til IANTD