Løvøya

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Løvøya
Lovoya1.jpg
Vestsiden av brua
NivåNivå 2
TilgjengelighetKjør E18 sørover og ta av til Horten. Etter 5 min, ta av til Løvøya og velg den av plassene.
ParkeringVed dykking nedenfor kapellet, kjør opp veien ved siden av, og parker på P-plassen på høyre side. Ved dykking på løvøya eller mellomøya, kjør helt fram til brua og parker på P-plass på høyreside av brua.
Dybdeforhold0-45m
Type bunnSand, mudder ol.
StrømKan til tider være mye strøm. Les merknader
Levende livKrabber, generell fisk (Torsk, flatfisk, steinbitt ol.) Her er det forøvrig litt oftere man ser hummer. NB: Skal KUN observeres!
Posisjon59.445337 N, 10.455379 E
Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.


Mellomøya

Posisjon: 59.446122 N, 10.458727 E

Parker på plassen før broen over til mellomøya. Rigg gjerne utstyret her og gå ned på høyre siden av broen.

Pass opp for sterk strøm. Gå langs bredden litt vekk fra broen sånn at man kan la seg drive sørover mot horten uten å slite seg ut når man svømmer over. På denne siden er det et gult "adgang forbudt" skilt. Ha omtrent 5-10m avstand fra dette og gå ned. Følg terrenget ned mot 30m. Her har man et lite overheng hvor det "bor" noe stor berggylte og blåstål.

Dybde: Her kommer det helt ann på hvordan man vil dykke. Max dybde midt i sundet ligger på 40m +.

Et kjempe fint dykk med mye liv, da det sjelden er så mange som gidder å svømme over på denne siden. Forøvrig den beste siden å dykke på i helgedager ol. da det aldri er noen som fisker på denne siden.

Løvøya

Gå ut like under broen. Følg terrenget ned mot 25m. Her har man et overheng hvor det om sommeren bor en relativt stor hummer og en stienbitt omtrent side om side. Hvis man oppholder seg under dette overhenget i en liten periode kan man observere sine egne bobler på sletten over overhenget når de kommer ut av bitte små hull, rundt omkring på sletten på veien tilbake.

Et fint dykk. Men her kan man også veldig fort få en litt brå avsluttning på dykket da det om sommeren og i helgene gjerne står mange som fisker langs bredden her. Men ved bruk av flagg går det som regel bra.

Kapellet

Posisjon: 59.449918 N, 10.43993 E

Kjør opp på baksiden av kapellet og parker her. Rigg utstyret og forvent mange lage blikk. Du er nå i ferd med å tusle gjennom en camping plass. Når man kommer ned den lille bakken har man 2 alternativer. Langs den venstre veggen er det et helt greit kuppert terreng som man kan følge ned mot 20m. Mye overgrodd stein og ofte en masse liv.

Den høyre siden av stranda er som mange av de andre dykkestedene Vestfold. Men her er det også en stor stein det er mulig å svømme ut til og rundt mot slutten av denne veggen. Under og rundt denne steinen er det observert lange i grei størelse. Her er det også veldig ofte mye mer krabbe og liv enn noen av de andre plassene da det verken er en velkjent eller ofte besøkt plass for andre enn de lokale eller andre kjente.

Dybde: Max dyde rundt 30m

Video

Bilder

Kart

<googlemap version="0.9" lat="59.44778" lon="10.448856" zoom="14"> 59.445337, 10.455379 Løvøya 59.446122, 10.458727 Mellomøya 59.449918, 10.43993 Kapellet </googlemap>