Lekteren i Midsundet

Fra Dykkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Lekteren i Midsundet
Lekter, MidsundKjetil.jpg
Baugpartiet på lekteren
Tekniske data
TypeLekter
LastSement
Karriere
Dato forlisKantret under storm i 1967
Dykket
NivåNivå 1
Tilgjengelighetfra land
Dykkedybde8 meter
Plassering på bunnDonald Duck
Generell tilstandNoe nedbrutt
Posisjon62° 40' 21" N, 6° 39' 57" Ø
LasteromLekter Midsund.jpg

Midsundet ligger mellom Otterøya og Midøya, og under den lille delen av Midsundbrua (RV 668), den delen av sundet som er mellom Midsund og Midsundholmen, finner man lekteren. Man kan hoppe uti under broen på østsiden av sundet, og følge bropilarene vestover. Lekteren ligger ved pilar nr 7 (fra øst), ca 3 meter syd for pilarene, med hekken mot brua. Strømmen i sundet er STERK, så om man dykker når strømmen er på sitt sterkere bør man ha erfaring med strømdykking. Båt kan også være å foretrekke.

Lekteren

Lekteren sank under byggingen av broen i 1967, og var lastet med sement, og man kan se deler av lasten i lasterommene. Den ligger nord-syd, med baugen mot syd, og dekket på lekteren på ca 3-4 meters dyp. Lekteren sank etter å ha kantret i en storm, og står nå rett opp og ned som et Donald Duck-vrak. Den har to lasterom man kan kikke ned i, men det anbefales ikke å penetrere mellom disse, eller andre steder under dekk, da dekket har begynt å kollapse.

Referanser

Marinbiologen og undervannsfotografen Astrid Woll har skrevet bok om livet i Misundstraumen, og lekteren. Denne anbefales for alle som vil dykke strømmen, eller er interessert i dyrelivet i tidevannsstrømmer. http://www.wollnaturfoto.com/fr_bokutgivelse.cfm

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når musen din er over kartet blir musescroll til zoom.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn akkurat der.
  • + tegnet på høyresiden kan man velge mellom sjøkart, topografisk-kart og googlekart.
  • Nede i høyre hjørne kan dere med musen dra kart for å endre størrelsen.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Vær

Ugyldig stedsnavn Norway/Møre_og_Romsdal/Midsund/Midsund~188366/. Stedsnavn skal være på formen Norge/Fylke/Kommune/Sted og må være en gyldig side på yr.no.