Vest for Nautnes, Øygarden

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Dykkepedia ved å utvide den


Vest for Nautnes, Øygarden
Posisjon60.62441 N, 4.800647 E
Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.

Info fra DIN medlem Magne:

Vi var tre stykker som la oss inn på Nautnes fiskevær og fikk med en liten båt med 10 hester på leien. Første dagen var det sør/vestlig vind og andre dagen vestlig. Været, samt at vi ikke hadde en båtsjofør førte til at vi måtte ta hensyn til at vi måtte parkere båten på et lunt sted før vi dykket. Dette reduserte våre muligheter til å velge dykkersted fra \\\"øverste\\\" hylle. Det er uendelig med steder å velge i dette området og vi var meget fornøyd med tre av fire dykk. Tror det er bare å lese kart(som følger med båten) og prøve ut steder og stort sett vil det bli bra! Under rapport fra våre fire dykk.

17.09.2005 Øygarden/Nautnes Tid ned: 12.37 lengde 49 Dybde 16 Temp i sjøen 14 Sikt: 15-20 meter Nord for Storsængen. Parkerte båten i viken på østsiden, da vi hadde sør vestlig vind/bølger. Svømte vestover og på ca. 10 meter og nådde akkurat dypere vatn da det var på tide å returnere Bra sikt og mye liv. Masse krabbe og vi såg en svær steinbit under en stein. Mange svære lyrer som svømte ganske så nært oss. Oppdaget også en lange. Vi kom for seint ut til der det begynte å bli dypere og måtte returnere tilbake samme vei, da vi ikke ville snorkle i de store dønningene. Et bra sted, men en trenger mindre bølger og starte lengre ute.

17.09.2005 Øygarden/Nautnes Nautnes Tid ned: 15.06 lengde 50 Dybde 11 Temp i sjøen 14 Sikt: ca. 15 meter Nord/vest for Larnøyna. Dykket nordover langs øyen og fant aldri dypt vatn Vi skulle etter kartet finne dybde på inntil 18 meter, men det fant vi aldri. Det ble derfor meget kjedelig dykk der vi kun fant noen småkrabber og en rødspette.

18.09.2005 Øygarden/Nautnes Tid ned: 12.11 Dybde 27 lengde 45 Temp. i sjøen 13 Sikt: ca. 15 meter Sør på Langøyna. Dykket fra viken helt i sør(på innsiden) og dykket langs en vegg sørover. Tilbake samme vei Veggen sørover var ganske så spennende og på bunnen på ca. 25 meter var det mange store steiner å lete under. Vi fant og fanget en hummer, men snill som vi er, slapp vi den fri igjen. Havaislyngen ble prøvd på en torsk med stor suksess. En del krabber og vi såg en gigantisk lange under en sprekk i veggen. Vi dykket tilbake på 10-15 meter og fanget en breiflab på sandbakken like før vi sluttet.

18.09.2005 Øygarden/Nautnes Tid ned: 14.38 Dybde 29 lengde 46 Temp i sjøen 13 Sikt: ca. 15 meter Nord for Langøyna. Snorklet gjennom sundet med Penesøyna øst for oss. Dykket nord/vestover langs en vegg og traff sandbunn på ca. 15 meter. Tilbake samme vei Etter en dristig og vellykket snorkeltur gjennom sundet gikk vi ned og fulgte skråningen nord/vestover. Veldig vill natur og vakkert. Dønningene førte til mye bevegelse i vannet helt ned til 20 meter. En del krabbe og også her såg vi en hummer (som vi heller ikke tok opp). Lange og lyr. Vi følte at dette var et bra steinbitsted, men fant ingen! Her kan en også dykke østover, noe som bør være like bra

Kart

Laster kart...

Karthjelpen:

  • Når pekeren din er over kartet, vil scrolling endre zoom-nivå.
  • Full-skjerm med symbol i øvre høyre hjørnet.
  • Dobbelklikk på et område på kartet og du zoomer inn på det.
  • For de kart med flere kartlag, kan du velge i øvre høyre hjørnet hvilket du vil se.
  • Mer om hvordan opprette kart her.