Vik Dykkarklubb

Fra dykkepedia.com
Hopp til navigering Hopp til søk
Vik Dykkarklubb
Vik Dykkarklubb.jpg
BesøksadresseVik i Sogn
E-postvikdykkarklubb@hotmail.com
Facebookhttps://www.facebook.com/VikDykkarklubb?fref=ts
Organisasjonsnummer993917311
Klubbdykk
Gassfylling

Sognadykk - Vik Dykkarklubb ble startet tidlig på 1980-tallet (Årstall er usikkert), og var aktive frem til 1999. På det meste hadde klubben ca 25 medlemmer. Klubben hadde tidligere egen kompressor og utstyr til utlån til medlemmene.

Etter 10 års ”tørke” ble klubben startet opp igjen i 2009. Vi er en liten klubb med bare 2-3 aktive medlemmer og ca det dobbelte antall medlemmer i alt. Vi har ikke tilgang til luftfylling. Dessverre har vi ikke utstyr til utlån lenger. Vi har ikke faste dykkedager, men avtaler dykking medlemmene imellom.

Dykkingen i Vik er naturdykk og naturlig nok mye dykk på vegg/skråninger, da Sognefjorden er ca 1100 meter dyp utenfor Vik. På dykkene i Vik har vi sett alt fra pigghå, stor kveite, Periphylla Periphylla til forskjellige nakensnegler og åttearmet blekksprut. I 2020 hadde vi besøk av en stripedelfin i et halvt år. De siste årene har vi sett mye pigghå på dykkene våre i juli måned. Noen ganger har vi sett flere hundre pigghå på ett dykk.

Om det er noen som har lyst til å dykke i Vik hadde det vært hyggelig. Det er bare å ta turen, men om dere er mange, så er det best om dere har med egen kompressor eller fulle flasker, da vi ikke har tilgang til luftfylling.